Waterdiepte en opwaartse kracht

Ruud stelde deze vraag op 20 juli 2017 om 17:32.

 Hallo even vraag over zwaartekracht in water . Mijn vriendin beweerde daarnet dat ze ervaren heeft dat ze in ondiep water lichter zwemt dan in het diepere gedeelte ( van een zwembad) . En dat dit zou komen door de opwaartse kracht die volgens haar groter is in het diepere gedeelte. Dit leek mij niet mogelijk en daarom mijn vraag aan jullie of dit ook werkelijkheid is of verbeelding bij haar ?

Reacties

theo op 20 juli 2017 om 17:35
de opwaartse kracht wordt bepaald door hoeveel water je verplaatst. Als dat in het pierenbadje of het diepe hetzelfde is, dan is er geen verschil.
Vriendin beeldt zich denk ik iets in wat er niet is.

En de zwaartekracht is hetzelfde - binnen of buiten het bad. Maar de netto kracht (=zwaartekracht - opwaartse kracht) zal minder groot zijn en naar beneden wijzen: dat "voelt" als minder zwaartekracht maar is minder gewicht. En da's niet hetzelfde.
Ruud op 20 juli 2017 om 18:30
Hallo Theo ja ik opperde dat men in het diepe van het zwembad meer verplicht 'ondergedompeld ' wordt en dat daarom de suggestie van 'lichter zwemmen'kan worden gewekt wat in wezen ook zo is omdat zoals u zegt meer water wordt verplaatst en men dus lichter is .. zoiets toch :) ? Bedankt overigens voor snelle reactie

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft eenentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)