Hoe ski je over water ?

Hans stelde deze vraag op 17 februari 2005 om 20:45.

Quote
Ik moet voor natuurkunde een werkstuk maken over hoe je water skiet over water. Ik bedoel hier dus mee, hoe zweef je als het ware over het water ?

Neem nou dit: Als je een steentje via een bepaalde hoek met een vaartje op het water gooit ketst hij verder. Of dat water hard(er) water als je er van een (paar) meter induikt. Ik zou zelf niet weten hoe je dit moet zoek woorden moet formulieren. Daarom vraag ik hier maar. Ik verwacht niet een heel werkstuk, gewoon een duidelijke uitleg hoe het werkt :)

Bij voorbaat dank.

Reacties:

Rob
19 februari 2005 om 15:01
Quote
actie = - reactie.

Zowel bij het steentje als de ski werkt het alleen maar als het voorwerp het oppervlak van het water schuin raakt. Bijvoorbeeld : Dit schuine streepje dat in de richting van de pijl wordt versleept. / ----> Door de schuine stand wordt de voorwaartse snelheid in de interactie met het wateroppervlak omgezet in een vertikale kracht die ervoor zorgt dat het voorwerp bovenop het water blijft.

Bij een klein spinnetje of vliegje dat op water loopt werkt het heel anders: die kunnen ook op het water stilstaan. Daar is het de oppervlaktespanning die het beestje boven het water houdt. 

Plaats een reactie:


Bijlagen:

+ Bijlage toevoegen

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft eenendertig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)