Terug naar home

Wie wordt Natuurkundedocent van het Jaar 2021?


Tot en met 1 december 2020 is het mogelijk om natuurkundedocenten te nomineren voor de verkiezing van de Natuurkundedocent van het Jaar 2021. Zeker in dit bijzondere coronajaar waarin van docenten extra veel wordt gevraagd, is zo’n bekroning dik verdiend.

Omdat goede docenten een sleutelrol vervullen bij het interesseren van jonge generaties voor natuurkunde, wil de Nederlandse Natuurkundige Vereniging (NNV) de keien in het vak graag in het zonnetje zetten. Jaarlijks organiseert de vereniging de Natuurkundedocent-van-het-Jaar-verkiezing en op deze manier zijn al heel wat topdocenten geëerd. Naast eeuwige roem hangt er een mooi geldbedrag aan de prijs: de winnende docent ontvangt € 1000, plus € 1500 voor de school.

Nominaties (1 A4) zijn van harte welkom. Een jury buigt zich over de inzendingen en zal drie finalisten selecteren. Over deze finalisten wordt aanvullende informatie opgevraagd, zodat de jury de uiteindelijke winnaar kan bepalen. 

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het congres FYSICA, dat op vrijdag 16 april 2021 op wordt gehouden. Meer informatie over de verkiezing is hier te vinden.