Zwaartekrachtgolven in Maastricht - 4 t/m 7 september

Zwaartekrachtgolven zijn niet alleen een interessant onderwerp voor wetenschappers, maar zeker ook voor mensen met een brede interesse in het heelal, docenten natuurkunde en ambitieuze vwo-leerlingen. Daarom heeft de Faculty of Science and Engineering van de Universiteit Maastricht van 4 t/m 7 september 2018 een divers programma aan publieksactiviteiten samengesteld rond zwaartekrachtgolven. Dit programma loopt parallel aan een grote wetenschappelijke bijeenkomst waar wetenschappers van LIGO en Virgo elkaar treffen om de laatste ontwikkelingen op het gebied van zwaartekrachtgolven met elkaar te delen.

Onderdeel van het publieksprogramma zijn onder meer lezingen, de vertoning van de film Interstellar (inclusief educatief programma) en een masterclass relativiteitstheorie. En dit alles afgestemd op leerlingen, docenten en andere belangstellenden.

Daarnaast is het mogelijk voor leerlingen om vragen te stellen aan wetenschappers. Voor het complete overzicht van de activiteiten: ga naar de website van de bijeenkomst.

 


« Terug naar home | Nieuwsarchief |