rendement 'blue energy'

mei stelde deze vraag op 21 april 2018 om 10:59.

Wij hebben voor ons natuurkunde po de leskist 'Blue energy' gebruikt. Dit berust op het feit dat bij het mengen van zoet- en zout water energie vrijkomt en deze hebben wij gemeten. We hebben bij zes verschillende weerstanden de stroom en spanning gemeten en zo dus het vermogen berekend. Dit was maximaal 0,015W. De zes metingen die wij hebben uitgevoerd hadden allen een tijdsduur van 6 minuten. Alleen kun je hiermee het rendement berekenen en als dat mogelijk is, hoe? (We zijn ons bewuist dat het rendement echter heel laag zal zijn).

Reacties

Jan van de Velde op 21 april 2018 om 18:24
Dag mei,

Dan ga je eerst en vooral eens meer moeten weten over je energiebron:

mei plaatste:

Dit berust op het feit dat bij het mengen van zoet- en zout water energie vrijkomt 

Ik weet bijvoorbeeld dat als je zout oplost in water dat de oplossing daardoor afkoelt, en dat noemen ze oploswarmte. Nodig om chemische (ion)bindingen te breken. Maar dit is vast iets anders....

De vraag is dan welke energievorm hier juist een rol speelt, en wat daarover cijfermatig te vinden is. Je stelt wel dat het rendement heel laag zal zijn, maar mogelijk valt dat reuze mee, en is het meer een kwestie van kleine hoeveelheden energie per hoeveelheid stof. 

Zoek eens wat uit? Want die leskist zal hopelijk veel nuttige informatie bevatten.

Groet, Jan

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Roos heeft twintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Roos nu over?

Antwoord: (vul een getal in)