technisch ontwerp

femke stelde deze vraag op 22 september 2015 om 20:04.

Hee, wij moeten op school een technisch ontwerp maken voor natuurkunde, maar wij hebben geen flauw idee wat we kunnen maken. Is er misschien iemand met een leuk idee? Het telt allemaal mee voor mijn examen, want ik zit nu in havo 5.

groetjess 

Reacties

Jan van de Velde op 22 september 2015 om 23:05
dag Femke,

daarvoor kun je met open ogen om je heen kijken, naar wat je zelf gedurende de dag tegenkomt, naar wat een ander tegenkomt, en jezelf steeds afvragen: "kan dat beter"? En dan niet gelijk bij elk dingetje denken "onzin, daar heeft niemand last van" of " daar kan ik toch niks aan doen want..." , want dan blijven alleen de grote problemen in deze wereld over en daarmee zijn we met zijn zeven miljarden inderdaad toch maar wat onbeholpen aan het aanmodderen. Laat je gewoon gaan.

Iets "stoms" waar ik regelmatig op stuit: de drinkbak van mijn hond is leeg zonder dat ik dat in de gaten heb. Of, als ik op mijn fiets wil stappen staat mijn  trapper bijna altijd in een onhandige stand. 
Goed, dat heb ik al sinds ik kan fietsen (en da's al héél lang), mijn humeur lijdt er niet onder, en ik ga geen 50 euro méér betalen voor een fiets die dat probleem niet heeft. Maar dat probleem móet oplosbaar zijn. En als je zo écht bewust en zonder vooroordelen een hele dag om je heen kijkt, zonder steeds gelijk "ja, maar" te gaan roepen, krijg je een waanzinnig lange lijst van de meest uiteenlopende ideeën, je zult een notitieblokje moeten meenemenom het allemaal te onthouden. Leg op een avond met zijn drieën (of hoe groot je team ook is) die notitieblokjes naast elkaar en je vindt vast wel iets waarop je een interessant projectje kan bouwen, al is het maar omdat een van die "irritatietjes" jullie op een nog heel ander idee brengt.

Groet, Jan

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Roos heeft vijfentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Roos nu over?

Antwoord: (vul een getal in)