PWS Antigeluid

Donne stelde deze vraag op 26 augustus 2015 om 14:31.
Hoi!

Ik ben Donne en ik wil mijn PWS over Antigeluid gaan doen. Ik ben alleen een klein beetje in de war, want elke website geeft een andere definitie voor antigeluid. Kan antigeluid alleen ontstaan door zelf een toon uit te zenden, of kan antigeluid ook ontstaan als het geluid op een muur reflecteert? Of heet dit dan weer geen antigeluid? 

Alvast bedankt.
Donne

Reacties

Theo de Klerk op 26 augustus 2015 om 14:36
Antigeluid wordt normaal gegenereerd en ontstaat niet uit zichzelf.
Een microfoon "hoort" het geluid (dat als storende achtergrond wordt ervaren) en een beetje elektronica genereert dit geluid even hard maar in tegenfase en zendt dit uit. Als "anti" en het echte geluid tegelijk bij je oor komen dan hoor je niets omdat de een de ander tegenwerkt.
Antigeluid werkt dus goed bij koptelefoons en andere "bronnen" dicht op je oor - het werkt niet voor geluidschermen, vliegtuigbanen enz omdat daar geluid en antigeluid niet op het zelfde moment samenkomen om stilte te geven. Bij koptelefoons komt het geluid uit je MP3 speler gewoon door, maar het extra lawaai van buiten (liefst monotoon in gedrag) wordt aangevuld met de anti-versie ervan zodat  lawaai + anti-lawaai + MP3 muziek = MP3 muziek.

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Roos heeft dertig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Roos nu over?

Antwoord: (vul een getal in)