elektrisch magnetisch

anouk stelde deze vraag op 01 juli 2013 om 09:54.

Hallo

Ik heb gehoord hoe het komt dat als je iemand een kus geeft je soms beiden een elektrisch tic-je krijgt. Dit zou kunnen komen door de statische lading. Van elektromagnetische straling komen ook dingen als bv oorsuizen of piepen in je hoofd.

Wat ik me nu afvraag, is hoe je jezelf kan ontladen, op welke manier ook, en ik denk dat ik daar een deskundige bij nodig heb dit uit te zoeken. Want wat als je door gouden nanodeeltjes, en de nano chip extra geladen bent, daarboven op de elektromagnetische straling. Dan zou er toch ook een manier kunnen bestaan hoe je zo min mogelijk last van dit alles hebt...

ik ben geen natuurkundige,maar zit te denken richting iets magnetisch, kan iemand me antwoorden te vinden op mijn vragen? 

ik zie graag uw antwoord.

mvg anouk en wendy

Reacties

Jan op 01 juli 2013 om 11:10

Dag Anouk en Wendy,

Een elektrisch schokje krijgen bij contact met een ander komt vaak genoeg voor. Da's een kwestie van dat een van beiden statisch geladen is, bijvoorbeeld door wrijven van kleding langs stoelbekleding en dat soort dingen. Iemand die zó is geladen kan ook schokjes krijgen bij aanraking van waterkranen, deurklinken en zo. 

Gouden nanodeeltjes, nanochips en elektromagnetische straling (geen idee waar je dát vandaan hebt??) doen helemaal niks in dat verschijnsel. Maar droge lucht in de omgeving, een wat drogige huid in contact met kunststof (onder)kleding des te meer. 

Oorsuizen of piep in het hoofd door elektromagnetische straling (van die dingen als mobiel bellen, wifi enz) is dan weer iets wat in het geheel niks met die elektrostatische oplading te maken heeft. De vraag is ook of het werkelijk bestaat, want het wil maar niet lukken om dat wetenschappelijk te bevestigen. Er wordt, vooral op het internet, wat afgekletst over zg elektrosmog maar in blinde onderzoeken worden geen gevolgen aangetoond.

Groet, Jan

Some op 27 november 2015 om 19:52
Hoe word je dan ontladen want ik heb een pc en heb laatst een nieuwe videokaart gehaald. Alleen blijkt dat je on-opgeladen moet zijn. Hoe zorg ik er voor dat ik on-opgeladen ben of dat ik geen stroom afgeef aan mijn pc en tegelijkertijd met 1 hand te filmen want heb geen camera man meer en had dit nodig voor m'n vlogs.
Theo de Klerk op 27 november 2015 om 21:40

On-opgeladen is gewoon niet-geladen. Als je door omstandigheden die Jan aangeeft, elektrische lading op je lichaam verzamelt, dan ben je "geladen". En die lading wordt deels overgedragen aan een stuk elektronica dat je dan vastpakt. In plaats van een schok door een deurknop aan te raken, veroorzaak je een schok op bijv. een videokaart. Daarbij gaat lading van je lichaam naar die videokaart en dit soort delicate apparatuur kan daardoor defect raken. Dat kan met geheugenchips, computerchips e.d. ook gebeuren. Vandaar dat men "geaard" moet zijn (zodat je geen lading verzamelt) voordat je met pc onderdelen gaat werken.
Filmen met 1 hand met een camera van vooral plastic is geen probleem als je statisch geladen bent. Je raakt niets aan dat stroom geleidt en daarmee onderdelen stuk kan maken.

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Clara heeft zesentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Clara nu over?

Antwoord: (vul een getal in)